Japanska djurdräkter - Kigurumi

Gå till kassan
0 0,00 kr

Frågor & Svar

Vad är en Kigurumi?

Ordet ‘kigurumi’ kan översättas som ‘djurkostym’ på japanska. Kigurumi är redan stort i Japan där de dyker upp i alla möjliga sammanhang. Inte minst bland skidåkare som vill ha ett schyst plagg att dra på sig efter en dag på berget.

Kigurumis är sydda i en komfortstark baggy stil som gör dem oemotståndligt sköna att ha på sig. Släng på dig din kigurumi och bli sådär skönt avslappnad som du förtjänar. Det finns ett stort utbud av djur och det kommer ständigt nya modeller.

Vad gäller om jag vill ångra mitt köp?

I det mycket osannolika fallet att du inte är 100% nöjd med din Kigurumi, har du självklart rätten att skicka tillbaka den oanvänd (vi inser att du kanske behöver bära den en gång för att prova) och otvättad inom 14 dagar för full återbetalning eller byte till en annan djurdräkt.

Hur mycket kostar frakten och hur lång är leveranstiden?

Vanligtvis kostar frakten 49 kr men som öppningserbjudande erbjuder vi just nu fri frakt inom hela Sverige. Ordrar lagda före kl 14.00 (helgfria vardagar) skickas från oss samma dag och når dig sedan inom 1-3 arbetsdagar, beroende på vart i vårt avlånga land du bor.

Var ska jag förvara plånbok och nycklar?

Med en Kigurumi reser du lätt men utan pengar går inte världen runt och det kan ju trots allt vara bra att kunna ringa sina kompisar ibland. En del kigurumis har färdigsydda fickor (det står då tydligt med i produktbeskrivningen) medan andra är utan fickor och då kräver att du är lite kreativ. Vi har sett massor av knep för att få med sina värdesaker, en av de mest populära är att lägga pengarna i skon och telefonen i en strumpa. Alternativt gömmer du dem i dina underkläder.

Vad bär man för kläder under en Kigurumi?

Vad du vill! Är det sommar och varmt är nog ett par kalsonger eller trosor att föredra. Vill du hellre ha något varmare så går det bra att ha ett par mjukisbyxor och en t-shirt. Du kan till och med ha en hel skidoverall under, om du planerar att åka utförsåkning i din dräkt.

Måste man vara vältränad för att bära en kigurumi?

Absolut inte! Kigurumis handlar om att ha roligt, inte att se snygg ut. Pojkar eller flickor, långa som korta och även om du är lite större kommer du att älska din Kigurumi! Upp med huvan om du känner för att dölja din identitet eller bara vara ifred från all uppmärksamhet ett tag.

Vem har fotat alla era snygga modellbilder?

Det är en vän till oss som heter Jim Andersson. Är du intresserad av att anlita honom hittar du hans kontaktuppgifter på denna länk.

Hur tvättar man en Kigurumi?

Kigurumis är gjorda för att kunna användas om och om igen. Därför kan samtliga våra djur tvättas i tvättmaskin med liknande färger. Plagget tål att maskintvättas i 30C och skall sedan hängtorkas eller torkas i tumlare utan värme för bästa resultat.

Vad ska man säga när folk tittar konstigt på stan?

Ingenting. Det är bara att vänja sig med uppmärksamheten, och njuta av det. Om någon vill ta ett foto tillsammans med dig, glöm inte bort att be om något tillbaka. Ett foto kan kosta allt från en drink, till en kyss eller en dans. Det är bara några förslag på vad du kan få.

Kan jag handla fast jag bor utomlands?

Inga problem. Vi är baserade i Sverige, men vi vill att alla ska få chansen att skaffa sig en kigurumi så om du bor längre bort så släng iväg ett mail till oss så hjälper vi dig med din beställning. Även om det kan kosta lite mer i frakt, så lovar vi att du ska få din kigurumi.

Kan man använda plagget mer än en gång?

Vårt personliga rekord är 26 527 gånger innan vi var tvungna att skaffa en ny. OK, kanske inte, men Kigurumis är ganska slitstarka och tål att användas om och om igen. En annan fördel är att till skillnad från många andra plagg, består den inte av massor av olika delar som du kan tappa bort.